Minkavlernes historie – Om hverdagen med og uden mink (2:6)

I programrækkens andet afsnit, besøger vi familien Bøgsted i byen Hjallerup, der ligger i Nordjylland. Bøgsted Mink var det livsværk, som Rasmus´ far og morfar havde opbygget – et livsværk som Rasmus i en voksen alder finder værdien i. Derfor beslutter han, at han også vil leve sit liv med mink – præcis som far og morfar gjorde det. Men sådan skal det ikke gå – fremtiden bliver en anden end den planlagte, for det er slut med minkavl.

Minkerhvervet har eksisteret i Danmark i næsten 100 år, men sluttede, da statsministeriet den 4. november 2020 meddelte, at alle mink i Danmark skulle aflives. I denne programrække besøger vi både 1. 2. og 3. generations minkavlere – eller rettere sagt tidligere minkavlere. Vi får fortællingen om at vokse op på en minkfarm, om hverdagen på en farm – om at videregive sit livsværk, og om at overtage livsværket. Vi hører også om, hvordan man kommer videre ja, kort sagt – så handler denne serie om livet med og uden mink.