Minkavlernes historie – Om hverdagen med og uden mink (3:6)

Vi besøger familien Vinther Kristensen på Hørby Østergaard ved Hobro. Den 4. november 2020 er en morgen som mange andre – og alligevel ikke helt. Olav har lidt uro i kroppen, han fornemmer at den tiltagende Covid-19 smittespredning blandt minkfarmene får betydning for hans farm – også selvom hans mink ikke er smittet. Og, ja – på et splitsekund sker det, familien ikke i deres værste mareridt kunne forestille sig.

Minkerhvervet har eksisteret i Danmark i næsten 100 år, men sluttede, da statsministeriet den 4. november 2020 meddelte, at alle mink i Danmark skulle aflives. I denne programrække besøger vi både 1. 2. og 3. generations minkavlere – eller rettere sagt tidligere minkavlere. Vi får fortællingen om at vokse op på en minkfarm, om hverdagen på en farm – om at videregive sit livsværk, og om at overtage livsværket. Vi hører også om, hvordan man kommer videre ja, kort sagt – så handler denne serie om livet med og uden mink.