Minkavlernes historie – Om hverdagen med og uden mink (1:6)

I første afsnit besøger vi familien Westergaard, i Gjøl – hvor 3. generation var godt i gang med en fremtid som minkavler. Allerede før Bjørn Westergaard var 16 år, køber han sig ind i faderens minkfarm, og da han bliver færdiguddannet på Landbrugsskolen, går han all in. Minkavl er hans liv, hans fremtid – det er det, han vil. Men sådan skal det ikke gå – landet bliver ramt af en pandemi.

Minkerhvervet har eksisteret i Danmark i næsten 100 år, men sluttede, da statsministeriet den 4. november 2020 meddelte, at alle mink i Danmark skulle aflives. I denne programrække besøger vi både 1. 2. og 3. generations minkavlere – eller rettere sagt tidligere minkavlere. Vi får fortællingen om at vokse op på en minkfarm, om hverdagen på en farm – om at videregive sit livsværk, og om at overtage livsværket. Vi hører også om, hvordan man kommer videre ja, kort sagt – så handler denne serie om livet med og uden mink.