Jurastudiet – Gæst Morten Messerschmidt

Dansk Folkeparti har stillet et forslag om, at udlændinge, der ønsker dansk statsborgerskab, skal registrere deres trosretning over for myndighederne. Formålet er at kortlægge antallet af muslimske ansøgere, hvorefter man kan nægte disse adgang til det rødbedefarvede pas. Dét er utvivlsomt et diskriminerende forslag, men er det også ulovligt?

Gæst: Morten Messerschmidt – næstformand, Dansk Folkeparti.
Vært: Nima Zamani.

I Jurastudiet stiller jurist og samfundsdebattør Nima Zamani skarpt på aktuelle love, lovforslag og retssager, der berører danskernes retssikkerhed og retsfølelse. Sammen med en relevant aktør – politiker, professor eller advokat – vil der således blive nørdet jura på en måde, man ikke normalt vil støde på i de mere tabloide medier.