Dansk-tysk med Matlok om Tyskland efter Merkel – Martin Lidegaard

Siegfried Matloks samtalepartner er i denne udgave af ”Dansk-tysk med Matlok om Tyskland efter Merkel” en dansk politiker, der i et interview i 2014 slog fast: »Hvis jeg skal tvinges til at vælge, er Berlin vores tætteste allierede«. Og i 2015 sagde samme politiker, da han sammen med sin udenrigsministerkollega Frank-Walter Steinmeier i Berlin fejrede 60-året for København-Bonn-erklæringerne: ”I dag er det dansk-tyske forhold så godt som aldrig før.” I Proviantgården ved Christiansborg møder Siegfried Matlok formanden for Det Udenrigspolitiske Nævn, tidligere udenrigsminister, næstformand for Radikale Venstre Martin Lidegaard for blandt andet at høre, om han stadig er af den opfattelse, at det dansk-tyske forhold er så godt som aldrig før, men også for at spørge om, hvad Lidegaard forventer sig af en ny tysk regering – både i Europa-politikken, i sikkerhedspolitikken og ikke mindst på klimaområdet efter 16 år med Angela Merkel ved roret?