Dansk-tysk med Matlok om Tyskland efter Merkel – Jesper Vind

Den 26. september er der valg i Tyskland. Merkel-æraen er slut, og landet skal have ny kansler – og regering. Hvordan ser det ud for Tyskland? Hvad kan det betyde for Danmark, Europa og for resten af verden? Spændende bliver det – mere end nogensinde før.

Derfor har dk4’s Tysklands-ekspert Siegfried Matlok allerede nu påtaget sig opgaven med at orientere seerne om valget i Tyskland og de mange aspekter deraf. Det sker med en række interviews med danskere og tyskere med særligt kendskab til tysk, dansk og europæisk politik.

I denne udgave af programrækken handler det især om den yderste højrefløj i Tyskland, nemlig om partiet Alternative für Deutschland, der ved valget i 2017 for første gang fik pladser i det tyske parlament på baggrund af en vælgertilslutning på 12,6 % af stemmerne, og dermed blev det 3. største parti og det største oppositionsparti. Hvordan er det gået sidenhen? Hvilken rolle forventes det, at partiet får fremover, og kan AfD lige frem risikere at blive erklæret forfatningsstridigt?

Til at denne vurdering har Matlok inviteret Weekendavisens journalist Jesper Vind, der i en årrække har fulgt den tyske højrefløj, og som er en af Danmarks førende kendere af Alternative für Deutschland.