Dansk-tysk med Matlok om Tyskland efter Merkel – Anne Sina

Den 26. september er der valg i Tyskland. Merkel-æraen er slut, og landet skal have ny kansler – og regering. Hvordan ser det ud for Tyskland? Hvad kan det betyde for Danmark, Europa og for resten af verden? Spændende bliver det – mere end nogensinde før.
Derfor har dk4s Tysklands-ekspert Siegfried Matlok allerede nu påtaget sig opgaven med at orientere seerne om valget i Tyskland og de mange aspekter deraf. Det sker med en række interviews med danskere og tyskere med særligt kendskab til tysk, dansk og europæisk politik.

I denne udgave af programrækken handler det især om det tyske socialdemokrati, SPD, og partiets kanslerkandidat, finansminister Olaf Scholz. Hvordan er partiets chancer? Kan SPD endelig bryde tilbagegangen og igen begejstre vælgerne? Hvorfor har det tyske socialdemokrati det så svært i disse år, og hvilke muligheder er der for igen at indgå i en ny regering?

Til at belyse disse spørgsmål har Matlok allieret sig med en absolut kender af det tyske socialdemokrati og af tysk politik, nemlig med politisk konsulent Anne Sina, der selv af to omgange har siddet i Folketinget for det danske socialdemokrati, og som har haft tætte samarbejdsrelationer med SPD.