Dansk-tysk med Matlok om Tyskland efter Merkel – Marlene Wind

Den 26. september er der valg i Tyskland. Merkel-æraen er slut, og landet skal have ny kansler – og regering. Hvordan ser det ud for Tyskland? Hvad kan det betyde for Danmark, Europa og for resten af verden? Spændende bliver det – mere end nogensinde før.

Derfor har dk4’s Tysklands-ekspert Siegfried Matlok allerede nu påtaget sig opgaven med at orientere seerne om valget i Tyskland og de mange aspekter deraf. Det sker med en række interviews med danskere og tyskere med særligt kendskab til tysk, dansk og europæisk politik.

I denne udgave af programrækken er der særligt fokus på Tysklands rolle i EU – i de 16 år med Angela Merkel som kansler, men også i det fremtidige Europa. Matloks gæst er derfor professor Marlene Wind. Hvilke muligheder ser hun for en ny tysk regering? Vil den prioritere Europa på en anden måde? Hvordan vurderer professoren Angela Merkels indsats og betydning?