TECH Talk (3) – Om samtalebaseret kunstig intelligens

I denne udgave af ”TECH Talk” er der fokus på samtalebaseret kunstig intelligens. Det vil fx sige den teknologi, vi ofte møder, når vi fx ringer eller skriver til en kundeservice for at stille spørgsmål og for at få hjælp, hvad enter der er tale om en chatbot eller en voicebot.

For at få en dybere forståelse af anvendelsen i praksis, men også for at komme rundt om nogle af de forskningsmæssige overvejelser ved teknologiens fordele og ulemper har Bent Dalager inviteret Thomas Erichsen, der er koncerndirektør for udvikling og teknologi i TopDanmark, og Stina Matthiesen, der er adjunkt på Datalogisk Institut på Københavns Universitet, i studiet.

Først i programmet giver en lille animationsfilm indblik i teknologien, og senere definerer og eksemplificerer Michael Birkebæk Jensen i et mini-foredrag den samtalebaserede kunstige intelligens.
Programmet slutter som vanligt med et ekstra, lille tema, der denne gang handler om de såkaldte ”avatarer”, der har lige så svimlende perspektiver som det øvrige indhold.

”TECH Talk” produceres i samarbejde med KPMG.