KulturHave med Sophie Hæstorp Andersen

Med et CV i ryggen som aktiv folketingspolitiker og derefter fra 2014 som formand for Region Hovedstaden – i spidsen for 40.000 ansatte og med et budget på 40 milliarder har Sophie Hæstorp Andersen gode forudsætninger for at fortsætte den langvarige tradition med en socialdemokrat på Overborgmesterposten i Hovedstaden ved kommunalvalget 2021.
Det agter Hæstorp Andersen i hvert fald at gå efter, og i denne udgave af ”KulturHave” giver hun sit bud på det København, de byrum og det kulturliv, som, hun mener, har været vigtige for at skabe det København, som vi kender i dag, fra de store events og festivaler til de små intime baggårde, caféer og pladser.

Hun udpeger en række af de museer, festivaler og projekter, som har bidraget til Hovedstadens kulturelle udvikling. Endvidere kommer Hæstorp Andersen i samtalen med Christian Have med en række af sine visioner for byen, såfremt hun sætter sig på Overborgmesterposten: ”København skal hænge sammen og ikke kun være for de smukke og rige. Hovedstaden skal være en by med lige muligheder for alle, uanset hvilken baggrund man kommer fra og være en by, der investerer i grøn omstilling, livskvalitet og kultur”.

Af samtalen fremgår det også, at Sophie Hæstorp Andersen lægger vægt på, at Hovedstaden omfavner hele landet, og at den skal gå i dialog og samarbejde med hele Danmark. Hun ønsker også, at Hovedstaden får en klar og mere tydelig kulturprofil, og at byens rum tages i brug og skaber en levende og vibrerende by, der er tiltrækkende både nationalt og internationalt.

”KulturHave” produceres i samarbejde med HAVE.