KulturHave med Silas Holst

En af Danmarks ubestridt største musicalstjerner gæster denne udgave af KulturHave. Silas Holst, 37 år, har stået på stort set alle danske musicalscener og fejret utallige triumfer som både sanger, danser og skuespiller.

Silas Holst begyndte sin karriere på Eventyrteatret, hvor hans første rolle var som Grævling i Snehvide.
I samtalen med Christian Have fortæller musicalstjernen hudløst ærligt om en forfærdelig skolegang, om at blive mobbet, være anderledes og først finde troen på sig selv i teatrets verden.
Silas Holst debuterede professionelt på Det Ny Teater i 2006 i The Producers, og i 2008 blev det til debut i Vild med dans på TV2, hvor han har danset hele 8 sæsoner og vundet tre gange, senest med Jakob Faurby i 2019, som første par nogensinde af samme køn.

I KulturHave redegør Silas Holst også om de vigtigste milepæle i sin karriere, og hvorfor de betyder noget helt særligt.
I samtalen indgår klip fra GREASE fra filmen af samme navn, der havde John Travolta i hovedrollen, Saturday Night Fever, The Book of Mormon på Det Ny Teater og Dirty Dancing, hvor Silas Holst spiller hovedrollen Danny, en rolle som Patrick Swayze gjorde verdensberømt.
Silas Holst fortæller også, hvorfor musicalgenren kan noget særligt, og hvorfor den nyder en enorm popularitet i befolkningen. Han argumenterer også for, at det at underholde publikum i tre timer er lige så fint og kunstnerisk udfordrende som at spille Shakespeare.

Til slut i samtalen løfter Silas Holst sløret for, hvad fremtiden måske bringer, både som udøvende kunstner og muligvis i en ny og uvant position: Som manden, der også producerer forestillinger og shows.

”KulturHave” produceres i samarbejde med HAVE.