Europa og den nye verdensorden – Supermagternes handelskrig

Verden er under hastig forandring. Nye stormagter vokser frem, mens den amerikanske supermagt langsomt trækker sig tilbage. Europa-Kommissionens nye formand, Ursula von der Leyen, vil derfor styrke den fælles sikkerheds- og udenrigspolitik i EU. Målet er et stærkere Europa, som kan forsvare de europæiske landes fælles interesser på den internationale scene.

Men er kommissionsformandens målsætning den rette for Europa? Og kan de europæiske lande enes om en fælles sikkerheds- og udenrigspolitik? Det diskuterer Christian Foldager med eksperter, opinionsledere og politikere i programserien ”Europa og den nye verdensorden”. Ud fra en række aktuelle problematikker undersøger han og deltagerne, hvilken rolle EU kan og bør spille i international politik.

I denne udgave af programrækken handler det især om ”Supermagternes handelskrig”. Dette tema diskuterer og belyser Christian Foldager sammen med Jens Ladefoged Mortensen, lektor ved København Universitet, og Peter Bay Kirkegaard, der er senior chefkonsulent hos Dansk Industri.

”Europa og den nye verdensorden” er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.