Europa og den nye verdensorden – USA’s neoisolationisme

Verden er under hastig forandring. Nye stormagter vokser frem, mens den amerikanske supermagt langsomt trækker sig tilbage. Europa-Kommissionens nye formand, Ursula von der Leyen, vil derfor styrke den fælles sikkerheds- og udenrigspolitik i EU. Målet er et stærkere Europa, som kan forsvare de europæiske landes fælles interesser på den internationale scene.

Men er kommissionsformandens målsætning den rette for Europa? Og kan de europæiske lande enes om en fælles sikkerheds- og udenrigspolitik? Det diskuterer Christian Foldager med eksperter, opinionsledere og politikere i programserien ”Europa og den nye verdensorden”. Ud fra en række aktuelle problematikker undersøger han og deltagerne, hvilken rolle EU kan og bør spille i international politik.

I denne udgave handler det om ”USA’s neoisolationisme”. Til at belyse dette og forholdet mellem USA, Kina og Europa har Christian Foldager indkaldt to af landets førende kendere af disse forhold, nemlig tidligere USA-ambassadør Friis Arne Petersen, der også har været ambassadør i Kina og i Tyskland, samt Lars Bange Struwe, der er generalsekretær for Atlantsammenslutningen.

”Europa og den nye verdensorden” er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.