KulturHave med Erlend Høyersten

I 2014 blev norske Erlend Høyersten udnævnt til direktør for ARoS i Aarhus, og siden er kunstmuseet vokset på alle niveauer. Høyersten beretter i denne udgave af ”KulturHave” om de store kulturforskelle, han oplevede ved sin ankomst til Danmark, og om hvordan han måtte tackle de uventet markante udfordringer.

Med sine over 20.000 kvm fordelt på 10 etager, med fire store særgallerier og med ca. 1 million besøgende på årsbasis før Corona-krisen, er ARoS i dag et af de betydeligste kunstmuseer i Nordeuropa.
Høyersten fortæller også om, hvilken betydning Oluf Eliassons ikoniske kunstværk “Your Rainbow Panorama” på toppen af ARoS har haft for museets branding og position, ja for hele byen Aarhus og om visionen bag Høyerstens trilogi med “Far from Home” som den sidste i udstillingsrækken.

Erlend Høyersten er en direktør, der ofte sætter en kulturpolitisk dagsorden, og han har særligt under Corona-krisen været meget tydelig på, hvor vigtig en rolle kunsten spiller for hele samfundet og for den enkelte borger.

I de sidste 7 år har Høyersten arbejdet på en spektakulær udvidelse af museet – ”The Next Level” – som omfatter et underjordisk galleri på 1000 kvm samt det gigantiske værk ”The Dome” af James Tyrell, der med sin loftshøjde på 15 meter, en diameter på 40 meter og et kig til det uendelige himmelhvælv vil byde på en unik kunstoplevelse i verdensklasse.

”KulturHave” produceres i samarbejde med HAVE.