KulturHave med Jan Christensen

Musikhuset Aarhus blev indviet under stor debat i 1982 og har dermed 40-års jubilæum i 2022.
Det er i dag Nordens største musikhus med 35.000 kvm fordelt på 7 sale og 11 scener og med 1500 årlige arrangementer og ca. 1 million besøgende. Ingen sætter længere spørgsmålstegn ved den investering, som Aarhus kommune i sin tid gjorde i kulturen.

Musikhusets direktør Jan Christensen er gæst hos Christian Have i denne udgave af ”KulturHave”. Han fortæller om og præsenterer nogle af de højdepunkter, der har været i Musikhuset i 2020 – fra store koncerter, musicals, symfonikoncerter, comedy, show til dans og teater.
Men også om det nye koncept “Musikhuset take Away”, som man udviklede under Corona-lukningen. Jacob Dinesen, Pernille Rosendahl, Nichlas Sahl og Allan Olsen gav minikoncert i fire århusianske baggårde, mens hele 350.000 danskere så med via livestream hjemme i stuerne.

Jan Christensen blev udnævnt til direktør for Musikhuset i januar 2015 og kom fra en direktørstilling i Aarhus Elite. Han fortæller på den baggrund også om, hvorfor og hvordan der ikke er særlig stor forskel på fodboldens og kulturens verden og om, hvordan mange af de kompetencer, han tog med fra den professionelle sportsbranche, har hjulpet ham og dermed Musikhuset Aarhus.

Det at balancere det kommercielle og markedet med det kunstneriske er en af de udfordringer, Jan Christensen finder mest spændende både i denne aktuelle krisetid, men også i fremtiden.

”KulturHave” produceres i samarbejde med HAVE.