KulturHave med Bertel Haarder

Et ikon i dansk politik med et legendarisk CV er ikke en overdrivelse, når talen falder på Bertel Haarder. Han har siddet i Folketinget i over 40 år og er den politiker, der i længst tid har bestridt forskellige ministerposter, siden indførelsen af parlamentarismen i 2001 – samlet i over 22 år.
Bertel Haarder har været kultur-, kirke-, undervisnings-, udviklings-, Europa-, integrations-, indenrigs- og sundhedsminister. Nu er han hovedperson i denne udgave af ”KulturHave”

Haarder er født i 1944 på Rønshoved Højskole og her blev hans engagement i højskolen, kunsten, kulturen og Grundtvigs frihedssyn grundlagt.
I januar 2020 blev Bertel Haarder udnævnt som formand for bestyrelsen for Det Kgl. Teater, og i programmet fortæller han blandt andet om Nationalscenens betydning og position i samfundet, lige som han kommenterer debatten om, hvorvidt Det Kgl. Teater skal spille flere musicals i konkurrence med de private teaterproducenter.

Med over 20.000 følgere på bl.a. Facebook er Haarder også en af de mest markante kulturpolitikere på de sociale medier, og han har i sin karriere altid debatteret og været en fortaler for uddannelse, dannelse og kultur som fundament for vores nationale værdier og identitetsdannelse.
I samtalen med Christian Have fortæller Haarder også, hvordan han ser Corona-krisen, der rører ved kunstens grundelementer: Liv, død, kærlighed, sorg og empati. Hvordan kunst kan give os nye perspektiver og en ny måde at se verden på, og hvordan kunstens metier altid har været at genskabe og nyskabe.

”KulturHave” produceres i samarbejde med HAVE.