Søstrene Bisp om Fadervor – Esben Kjær

”Led os ikke ind i fristelse. ” Sådan lyder én af bønnerne i Fadervor. Man kunne tilføje – led os ikke i fristelse til at tro, at vi kan lege Gud. Det er sådan Esben Kjær, der er kendt som foredragsholder og radiovært, ser på bønnen. Han mistede for nogle år siden sin syvårige søn, og det lærte ham, at et menneske ikke er gud i sit eget liv. Der er meget, der ligger helt uden for vores kontrol. Både i livet og i døden.

Det taler biskop Tine Lindhardt med Esben Kjær om i denne udgave af ”Søstrene Bisp om Fadervor”, der også indeholder nogle af Esben Kjærs kritikpunkter af folkekirken især i forhold til mennesker i sorg.
Danskerne er et blufærdigt folkefærd, som ikke skilter med, at de beder. Men nu vover biskop Tine Lindhardt, Fyens Stift og biskop Marianne Christiansen, Haderslev Stift, sig ud i 11 samtaler om bøn og særligt bønnen Fadervor, når de i Sct. Andreas Kirke i København mødes med politikere, præster, forskere, forstandere, forfattere, journalister og radioværter.

Hvorfor beder vi? Hvornår, hvordan og hvor beder vi – hvis vi altså beder. Hvad beder vi om, og hvad kommer der ud af det?

”Søstrene Bisp om Fadervor” produceres i samarbejde med Fyens Stift og Haderslev Stift.