Dansk-tysk med Matlok Peter – Hertel Rasmussen

I denne udgave af ”Dansk-tysk med Matlok” er Siegfried Matlok på besøg i Forsvarsakademiet i København, hvor han møder militærhistorikeren Peter Hertel Rasmussen.

Fokus i samtalen er et ganske særligt kapitel af den dansk-tyske historie – nemlig de danske besættelsestropper i Tyskland fra 1947 til 1958. Det drejer sig om ”Den Danske Brigade”, der først var placeret vest for Bremen og senere som ”Den Danske Kommando” i Itzehoe i nærheden af Hamborg.
Hvor mange soldater, der var tale om. Hvad det gik ud på. Hvordan det udviklede sig, og hvordan det blev afsluttet, fortæller Peter Hertel Rasmussen detaljeret om i programmet.

Men Peter Hertel Rasmussen har også været udsendt til danske ambassader og repræsentationer i en række lande – blandt andet til den danske ambassade i Østberlin i årene fra 1983-1986. Samtalen indeholder derfor også Hertel Rasmussens egne indtryk og vurdering af DDR få år før Murens fald i 1989.