50 øl du skal smage, før du dør – På hovedet i en ølsamlers gemmer

50 øl du skal smage, før du dør - På hovedet i en ølsamlers gemmer

Carsten Berthelsen er trængt ned i en elegant lagerkælder under Carlsberg Bryggeriernes gamle domæne i Valby, hvor han får besøg af gode ølvenner. Berthelsen har fået lov til at tage et par flasker fra de tilstødende kælderrum, og hans gæster har medbragt gode flasker med et fast lag af støv.
I tre programmer handler det således især om vintageøl eller kældermodnet øl. Det er flasker, der har ligget længe under jorden, og hvor datomærket for længst er overskredet.

I dette program handler det især om øl fra en passioneret ølsamlers gemmer. Gæst i de dybe kældre er ølsamler og ølbassadør, som Carsten Berthelsen titulerer ham, Jens Ungstrup, der også er knyttet til TapHouse i København.

De to herrer smager fortrinsvis udenlandske sorter, idet Jens Ungstrup medbringer tre ales fra Alverden – alle tre med højt indhold af alkohol. Berthelsen supplerer med et eksperiment fra Semper Ardens af rasende styrke samt med en frygtindgydende belgier af stor ælde.
Hvordan det gamle øl smager, får vi naturligvis også at vide i programmet.