50 øl du skal smage, før du dør – Mysteriet om det bundfældede gær

50 øl du skal smage, før du dør

Carsten Berthelsen er trængt ned i en elegant lagerkælder under Carlsberg Bryggeriernes gamle domæne i Valby, hvor han får besøg af gode ølvenner. Berthelsen har fået lov til at tage et par flasker fra de tilstødende kælderrum, og hans gæster har medbragt gode flasker med et fast lag af støv. I tre programmer handler det således især om vintageøl eller kældermodnet øl. Det er flasker, der har ligget længe under jorden, og hvor datomærket for længst er overskredet.
I dette program er fokus på mysteriet om det bundfældede gær, som Carsten Berthelsen og Bjarke Bundgaard fra Carlsberg forsøger at opklare. Det gør de, mens de smager på og præsenterer fire undergærede øl, nemlig en Aarhus Festuge-øl fra 1912, en såkaldt martsøl, en Carlsberg Special Brew på 9 % fra 2001, en yderst vinøs Carlsberg Påskebryg fra 1979 og en østrigsk Eggenberg Urbock 23 fra 2005.
Fire undergærede festøl, der ville pynte på festbordet – hvis man ellers kunne få fat i dem.