Klimamagasinet – EU’s klimamål

Hvad nu efter COP21?

De sidste skåltaler ovenpå vedtagelsen af den historiske klimaaftale på COP21 i Paris er blevet holdt. Nu skal verdens politiske ledere i arbejdstøjet for at realisere de flotte vendinger om at holde den globale opvarmning et godt stykke under 2 grader og helst under 1,5 grad. Udadtil har EU’s medlemsstater i samlet flok været bannerfører for en bindende klimaaftale. Men nu begynder det store puslespil i forhold til, hvor meget hvert enkelt land skal reducere deres udledninger, og så kan det ellers godt være, at samarbejdet slår sprækker. Læg dertil et CO2-kvotesystem, der ikke har fungeret ordentligt i årevis. Så hvordan kommer EU i mål med sin klimapolitik om at reducere mindst 40 procent af sin udledning inden 2030?

Medvirkende
Steen Gade, formand for Nyt Europa.
Peter Birch Sørensen, formand for Klimarådet.

Vært
Sune Gudmundsson.