Fokus på – Dannebrog – Jørgen Falkenberg og Georg Julin

Georg Julin spørger ind til historien om Dannebrog der til tider vajer overalt i forbindelse i Danmark med nationale og sportslige begivenheder. Dannebrog er kun en af fire nationale faner der rent faktisk har et navn – imponerende – og de andre tre kan du få navnene på i podcasten, hvor medlem af bestyrelsen for Danmarkssamfundet, Jørgen Falkenberg, fortæller historien om vores fælles flag, og opfordrer ikke mindst unge mennesker til at stå vagt om flaget og historien. Vi får i udsendelsen eksempler på hvad en ”fanevagt” er, hvad Valdemarsdag har med Dannebrog at gøre, og hvad der sker hvert år den 15. maj på netop Valdemarsdag. Her kan man opleve i hundredevis af faner i store ”fanemarcher” rundt om i danske byer, og ikke mindst København, hvor der også er en særlig gudstjeneste i Holmens Kirke for – Dannebrog. Få et indblik i et af vores fælles symboler – og værn om respekten for – Dannebrog.