Minkavlernes historie – Om hverdagen med og uden mink (6:6)

Vi besøger far og søn; Jørgen Jensen og Jens Jensen ved Nyborg. I midten af 1980’erne hoppede Jørgen og hans hustru ud i at leve af minkerhvervet. På en familieejendom fra 1700-tallet blev der bygget stald og bure – og indkøbt 125 mink. Bedriften voksede, og da sønnen Jens bliver medejer i 00’erne, vokser antallet af mink yderligere og ender i 2020 på 75.000 mink, fordelt på 4 avlsgårde – mink, som alle skal aflives efter statsministerens udmelding den 4. november 2020. Tilbage står far og søn og er enige om, at det er slut med landbrug – de vil ikke gå rundt med frygten for, at ordren fra Statsministeriet skal gentage sig.

Minkerhvervet har eksisteret i Danmark i næsten 100 år, men sluttede, da statsministeriet den 4. november 2020 meddelte, at alle mink i Danmark skulle aflives. I denne programrække besøger vi både 1. 2. og 3. generations minkavlere – eller rettere sagt tidligere minkavlere. Vi får fortællingen om at vokse op på en minkfarm, om hverdagen på en farm – om at videregive sit livsværk, og om at overtage livsværket. Vi hører også om, hvordan man kommer videre ja, kort sagt – så handler denne serie om livet med og uden mink.