Tyskland og Europa – efter Merkel – Gæst Lykke Friis

Med kompetente danske og tyske interview-gæster søger Siegfried Matlok og dk4 med programrækken ”Tyskland og Europa efter Merkel” svar på spørgsmålet, om danskerne i 50-året for dansk EU-medlemskab er parate til et endnu tættere europæisk samarbejde. Et emne, der på dramatisk vis efter Ruslands angreb på Ukraine har fået en endnu større, sikkerhedspolitisk betydning. Forbundskansler Olaf Scholz betegnede i en tale i Forbundsdagen den 24. februar 2022 som et historisk vendepunkt for Tyskland og Europa.

På denne baggrund drøfter Siegfried Matlok i denne udgav af programrækken Tyskland, Europa og Danmark efter Merkel med Tænketanken Europas direktør, tidligere minister Lykke Friis.

”Tyskland og Europa efter Merkel” er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.