Fokus på – Fremtidens ungdom – en bog af Christina Jackholm

Georg Julin har mødt forfatteren til ungdomsromanen ”2035 – en årgang i fare”, Christina Jackholm, til en samtale om de problemer som nutidens ungdom kæmper med i hverdagen, ikke mindst på grund af de mange sociale netværk og mediernes åbenlyse sats på underholdning der påvirker ungdommens moral. Christina spørger bl.a.: ”Har du været i samme situation som mig, hvor du har været ved at smide alt dit barns elektronik ud af vinduet for at få noget kontakt og nærvær med dit barn? Mange børn og unge bruger mange timer online på at spille computerspil og følge sociale medier. Lever børn og unge så meget gennem den digitale verden at de glemmer den rigtige? Måske er det medvirkende til, at så mange unge lider af depressioner, angst, selvværdsproblemer og spiseforstyrrelser. Digitale medier er blevet en stor del af vores hverdag, og bringer mange muligheder med sig, men lad os stå sammen og passe på vores børn og unge, og sørge for, at de også er til stede i den virkelige verden.” Christina Jackholm har længe følt en trang til at gøre noget, og derfor debuterer hun nu med denne bog, som er et opråb til de unge. Bogen henvender sig til unge der går i 6.-10. klasse. Bogen er en dystopisk ungdomsroman der foregår i år 2035, og kan med fordel læses af flere generationer til forståelse af hinanden. Hovedpersonen er den 14-årige Ella, der er bosat på Amager. Vi følger hende når hun oplever sin første store forelskelse, den dyrebare kærlighed mellem sine veninder, og livet som ung med op- og nedture, samt en masse af livets store og essentielle spørgsmål. Samtidig hærger en epidemi blandt de unge der født i årgang 2020. Ella og hendes venner løber desperat om kap med tiden, da flere og flere unge dør af sygdommen. Uret tikker, og samtidigt bliver hendes trang til at opsøge sin ukendte far større og større. Følelserne er svære for en teenager, når den verden som man kender pludselig ramler omkring en. 

Bogen er på 321 sider og koster 239,95 og kan købes gennem Bog og Idé, og bestilles på nettet gennem bl.a. gucca.dk, bogmarkedet.dk, eller Saxo.com