KulturHave med Maria Vinterberg

Maria Vinterberg er teaterchef og teaterinstruktør ved ”Teatret ved Sorte Hest” i København. Hun kan med rette betegnes som en visionær teaterleder, der har været med til at skabe et teater, hvor hun værner om de absurde klassikere, men også har blik for det bedste af det nye. Det kommer fx til udtryk gennem hendes iscenesættelser af Samuel Becketts ”Slutspil” og ”Glade Dage” samt Eugene Ionescos ”Enetime” og ”Den Skaldede Sangerinde” og af Line Knutzons ”Det er så det nye”.

Maria Vinterberg er hovedpersonen i denne udgave af “KulturHave”, hvori hun blandt andet fortæller om nogle af de mest prominente forestillinger i hendes tid og om, hvad det har betydet, at hun på Teatret ved Sorte Hest er blevet hædret med Årets Reumert 2021 samt med Foreningen Danske Teaterjournalisters pris Teaterkatten 2020 for sin iscenesættelse af ”Mens vi venter på Godot”.

“KulturHave” produceres i samarbejde med HAVE.