Jurastudiet – Gæst Nanna Skov

I denne udgave af ”Jurastudiet” er Nanna Skov gæst. Mor til to, der under corona-epidemien fik regeringens lovsjusk – i forbindelse med corona-hasteloven om dobbeltstraf – at mærke på egen krop. Hun blev idømt to års fængsel for optøjer på Rådhuspladsen, herunder den famøse sætning: “Lad os gå ud og smadre byen – på en ikke voldelig måde”.
Senere blev hendes dom dog nedsat til to måneder. Men hun nåede altså at sidde varetægtsfængslet i helt op til fem måneder – adskilt fra sine børn. Er retssikkerheden tabt? Og kan Nana nogensinde stole på retsstaten Danmark igen?

I Jurastudiet stiller jurist og samfundsdebattør Nima Zamani skarpt på aktuelle love, lovforslag og retssager, der berører danskernes retssikkerhed og retsfølelse. Sammen med en relevant aktør – politiker, professor eller advokat – vil der således blive nørdet jura på en måde, man ikke normalt vil støde på i de mere tabloide medier.