Fremtidens Europa (10:10) – Regional samhørighed

De europæiske lande plages i disse år af en stadig større splittelse mellem land og by. En splittelse, der både handler om stigende økonomiske, sociale og kulturelle forskelle. Forskere peger på urbaniseringen, globaliseringen og afindustrialiseringen samt stigende uddannelsesniveau som afgørende faktorer i den udvikling. Hvilken rolle kan og skal EU spille i denne sammenhæng? Hvordan ser det ud betragtet fra Københavns kommune og Region Hovedstaden?

Christian Foldager drøfter Europas fremtid med særligt fokus på regional samhørighed eller manglen på samme med Lars Gaardhøj, socialdemokratisk regionsrådsformand i Region Hovedstaden, og Jakob Næsager, konservativ borgmesterkandidat i København.

Programserien ”Europas fremtid” er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.