Fremtidens Europa (8:10) – Strategisk autonomi

Hvad skal der ske med det europæiske projekt på lang sigt? Hvilke ændringer – store som små vil være nødvendige for, at vi kan udvikle og fortsætte det europæiske samarbejde til glæde for og med engagerede borgere i hele Europa?

Det tager dk4 og Christian Foldager fat på i serien ”Fremtidens Europa”, når Foldager sammen med eksperter, opinionsledere, politikere, erhvervsfolk, forskere og repræsentanter fra civilsamfundets organisationer diskuterer, hvordan EU bør udvikles i det 21. århundrede.
I denne udgave er der særligt fokus på strategisk autonomi. Hvad vil det sige? Hvorfor er det vigtigt? Hvordan kan vi gøre os mindre afhængige af andre?

Christian Foldager har besøg i studiet af professor Mikkel Vedby Rasmussen fra Københavns Universitet og Joachim Finkielman, der er direktør for forsvars- og sikkerhedspolitik hos Dansk Industri.

”Fremtidens Europa” produceres med støtte fra Europa-Nævnet.