Jurastudiet – Gæst Erbil Kaya

Forsvarsadvokat Erbil Kaya er gæst i denne udgave af Jurastudiet. Han mener, det er et demokratisk problem, at der ikke er stor nok diversitet hos de danske domstole. Det skal nemlig være et repræsentativt udsnit af den danske befolkning, der bestemmer, hvor mild eller hård en straf de tiltalte i retten skal have. Men hvem bærer ansvaret for, at der blandt nævninge og lægdommere ikke rigtigt er borgere med mellemøstlig baggrund at finde? Og skyldes det i virkeligheden, at de ikke har nok samfundssind og dermed respekt for retsstaten?

I Jurastudiet stiller jurist og samfundsdebattør Nima Zamani skarpt på aktuelle love, lovforslag og retssager, der berører danskernes retssikkerhed og retsfølelse. Sammen med en relevant aktør – politiker, professor eller advokat – vil der således blive nørdet jura på en måde, man ikke normalt vil støde på i de mere tabloide medier.