Fokus på – Ungdomskultur i slutningen af 1900-tallet – med John og Paw Karslund 2:2

Når man i dag ser tilbage på den ungdomskultur der var i 1980’erne og 90’erne, var der specielt et sted i Københavnsområdet, nemlig Amager, hvor der var ekstra fokus på de unges adfærd – fra rockere til spejdere – en kultur der gav overskrifter om personligheder som ”Makrellen” – og John Karslund. Sidstnævnte var leder af Nøragersmindegården hvor den dengang 200 år gamle trelængede gård blev rammen om en helt ny måde at bygge fritidsaktiviteter op på.

Der skulle nemlig være plads til børn, unge og ældre mennesker – kort sagt – alle aldre. Der skulle være heste, får og andre dyrearter, fritidsaktiviteter som fodbold, bordtennis og flere lignende muligheder for alle aldre – så man lærte at få indsigt og respekt for hinanden. Det var et kæmpeprojekt der senere hen har sat sig dybe positive spor for en hel generation af unge der den dag i dag mindes stedet med glæde og respekt. Mange vender tilbage til området og stifter familie, og glæder sig over gensynet med den nu 85-årige tidligere leder. John Karslund. I dag er han ramt af Parkinson, hvilket kan høres på stemmen.

Lyt med og få den personlige beretning om en ægte omsorgssucces som sønnen Paw er vokset op med. Han er i dag politiker i Tårnby Kommune og i andet afsnit taler far og søn om den desværre ændrede kultur, men ikke mindst om hvad årsagen er, og om det er tid til igen at oprette steder som Nøragersminde – til gavn for kommende generationer. Faderen, sønnen og politikeren giver et levende indblik i erfaringer og muligheder