Fremtidens Europa (3:10) – Demografisk revitalisering

Hvad skal der ske med det europæiske projekt på lang sigt? Hvilke ændringer – store som små vil være nødvendige for, at vi kan udvikle og fortsætte det europæiske samarbejde til glæde for og med engagerede borgere i hele Europa?

Det tager dk4 og Christian Foldager fat på i serien ”Fremtidens Europa”, når Foldager sammen med eksperter, opinionsledere, politikere, erhvervsfolk, forskere og repræsentanter fra civilsamfundets organisationer diskuterer, hvordan EU bør udvikles i det 21. århundrede.

I dette program handler det primært om demokratisk revitalisering med særligt fokus på befolkningsudviklingen, for europæerne får ikke nok børn, og det har de ikke gjort i årtier. Europæerne har reelt fået så få børn, at Europas befolkninger vil skrumpe i resten af dette århundrede. Hvorfor får europæerne så få børn? Hvad kan landene gøre ved det faldende børnetal? Hvad bliver allerede gjort? Kan vi overvinde den demografiske krise?

Christian Foldager diskuterer befolkningskrise i Europa og i Danmark og EU”s rolle i denne sammenhæng med Marie Krarup, MF for Dansk Folkeparti, og Jacob Mark, gruppefører for SF.

”Fremtidens Europa” produceres med støtte fra Europa-Nævnet.