Fremtidens Europa (2:10) – Social retfærdighed

Hvad skal der ske med det europæiske projekt på lang sigt? Hvilke ændringer – store som små, vil være nødvendige for, at vi kan udvikle og fortsætte det europæiske samarbejde til glæde for og med engagerede borgere i hele Europa?

Det tager dk4 og Christian Foldager fat på i serien ”Fremtidens Europa”, når Foldager sammen med eksperter, opinionsledere, politikere, erhvervsfolk, forskere og repræsentanter fra civilsamfundets organisationer diskuterer, hvordan EU bør udvikles i det 21. århundrede.

I dette program handler det primært om social retfærdighed. Hvad er den europæiske søjle for sociale rettigheder? Hvilke 20 principper består den af? Hvad kan EU gøre for at fremme social retfærdighed, beskæftigelse og en stærkere økonomi i Europa? Hvad gør EU allerede? Hvilke perspektiver er der for det sociale område i Europa?

Christian Foldager diskuterer social retfærdighed i Europa og EU”s rolle i denne sammenhæng med Bente Sorgenfrey, næstformand for Fagbevægelsens Hovedorganisation, og Claus Jensen, der er formand for Dansk Metal.

”Fremtidens Europa” produceres med støtte fra Europa-Nævnet.