Dansk-tysk med Matlok om Tyskland efter Merkel – Joachim Krause

Ved universitetet i Kiel er dr. Joachim Krause professor i politisk videnskab. Han er en anerkendt og respekteret analytiker af tysk og international politik. Som professor er Krause upartisk, men som borger hælder han til den borgerlige side, lægger han ikke skjul på.
I denne udgave af ”Dansk-tysk med Matlok” møder Siegfried Matlok dr. Joachim Krause i professor-villaen i Kiel-Hasseldieksdamm. Hvordan vurderer Krause kansler Merkel og hendes 16 år med regeringsmagten?

Hvad gik godt, og hvad var mindre heldigt? Er der politik-områder, der har været mere eller mindre forsømt under Merkel-æraen? Hvilke regeringsmuligheder ser professor Krause efter valget den 26. september, og hvordan vurderer han kanslerkandidaterne og deres chancer? Kan CDU-kansler Konrad Adenauers berømte slogan fra 1957 ”Keine Experimente” igen få afgørende betydning i valgkampens slutspurt?