Spotlight – Musikalsk portræt af CS Nielsen

Genren americana har tiltalt CS Nielsen fra han var helt lille, inden han overhovedet forstod engelsk. Han elskede bare fornemmelsen af drama, længsel og de store vidder og i gymnasiet fik han tilnavnet Country Stig. I 2007 kom debutalbummet ”Against the Dying of the Light”, som ved Danish Music Awards Folk i 2008 blev nomineret til “Årets danske debut” og “Årets danske countryalbum. CS Nielsen føler ikke ejerskab over sin musik lige efter han har skrevet den – en ny sang skal først præsenteres, integreres og anerkendes, inden den bliver en del af repertoiret. Musikken har også ført ham til turnerer i countryens hjemland og hans eksistentielle tekster, med inspiration fra både Nietzsche og biblen, vækker genklang hos mange fans med hang til den amerikanske folk-musik. Hør om CS Nielsens inspiration, og de processer der skal til i ”Spotlight – Musikalsk portræt af CS Nielsen” på dk4.