Årstidens bøger med Anne-Marie Mai – Sensommer 2021

Indtil videre har 2021 været et særdeles godt bog-år. På avisernes anmeldersider drysser stjernerne ned over en lang række bøger, og læsernes interesse for gode bøger ser ud til vokse. Mange forlag melder om fremgang, og interessen for nye genrer som lydbogen er næsten overvældende. For at guide seerne igennem nogle af de mange nye udgivelser og for at anbefale nogle få af de nye, men også for at præsentere en klassiker har litteraturprofessor Anne-Marie Mai tilrettelagt en sommerudgave af ”Årstidens bøger”, der denne gang kommer i to udgaver på grund af de mange anbefalelsesværdige udgivelser

I denne udgave kan man blandt andet høre om Astrid Saalbachs nye roman ”Der hvor du ikke vil hen”, om Maria Hesselagers debut med den historiske roman ”Jeg hedder Folkvi” og om Katrine Grünfelds roman ”Værelse skabt af kvinder”. Mikael Josephsens hjemløseroman ”De andre” er der også omtale af, inden Anne-Marie Mai går over til programmets klassiker, der denne gang er Knud Sønderbys ”Midt i en Jazztid”. En bog som Mai betegner som en af det 20. århundredes bedste bøger, skrevet om verden for 100 år siden af en ung forfatter med tæft for tidens rytmer og ungdomsliv. Blandt de mange børnebøger, der med stor fornøjelse kan læses af hele familien, fremhæver Anne-Marie Mai ”Slimfjorden”, der er skrevet af debutanten Sarah Lang Andersen og meget smukt illustreret af Kathrina Skarðsá.