KulturHave med Peter Christensen Teilmann

Siden 2010 har Peter Christensen Teilmann som direktør stået i spidsen for Teatermuseet i Hofteatret. Teilmann er cand.phil. i nordiske sprog og litteratur og teaterhistorie ved Aarhus Universitet.
Det gamle Hofteater er fra 1767 og er Danmarks eneste Hofteater, beliggende i de gamle bygninger fra det første Christiansborg.
Teatermuseet har hørt hjemme i Hofteatret siden 1922 og er et specialmuseum, der udvikler og formidler historisk og aktuel viden om dansk teaterliv og scenekunst.

Når Peter Teilmann er gæst hos Christian Have i ”KulturHave”, fortæller han blandt andet om det stykke Danmarkshistorie, der har udspillet sig igennem Hofteatrets mere end 250-årige historie, fra store kunstneriske højdepunkter til royale og politiske dramaer.
Hofteatret, der også er et aktivt teater den dag i dag, er i 2021-22 dog lukket grundet et stort projekt “Hofteatret – restaurering og formidling”, der er finansieret af en række store, danske fonde.

Teilmann fortæller også i ”KulturHave” om visionerne for det Hofteater, der åbner dørene for publikum efter endt restaurering, og om hvorfor det er vigtigt, at vi forstår teater som kunstart og som kulturelt udtryk, og hvordan man kan sætte så flygtig en kunstart “på museum”!

”KulturHave” produceres i samarbejde med HAVE.