Europa og den nye verdensorden – Kampen om ressourcerne

Verden er under hastig forandring. Nye stormagter vokser frem, mens den amerikanske supermagt langsomt trækker sig tilbage. Europa-Kommissionens nye formand, Ursula von der Leyen, vil derfor styrke den fælles sikkerheds- og udenrigspolitik i EU. Målet er et stærkere Europa, som kan forsvare de europæiske landes fælles interesser på den internationale scene.

Men er kommissionsformandens målsætning den rette for Europa? Og kan de europæiske lande enes om en fælles sikkerheds- og udenrigspolitik? Det diskuterer Christian Foldager med eksperter, opinionsledere og politikere i programserien ”Europa og den nye verdensorden”. Ud fra en række aktuelle problematikker undersøger han og deltagerne, hvilken rolle EU kan og bør spille i international politik.

I denne udgave af programrækken handler det om ”kampen om ressourcerne”. Henrik Brautenbach, der er centerleder for Center for Militære Studier ved Københavns Universitet, og Hans Mouritzen, seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier, analyserer og vurderer temaet med Christian Foldager som vært.

”Europa og den nye verdensorden” er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.