Europa og den nye verdensorden – Folkevandringernes tid

Verden er under hastig forandring. Nye stormagter vokser frem, mens den amerikanske supermagt langsomt trækker sig tilbage. Europa-Kommissionens nye formand, Ursula von der Leyen, vil derfor styrke den fælles sikkerheds- og udenrigspolitik i EU. Målet er et stærkere Europa, som kan forsvare de europæiske landes fælles interesser på den internationale scene.

Men er kommissionsformandens målsætning den rette for Europa? Og kan de europæiske lande enes om en fælles sikkerheds- og udenrigspolitik? Det diskuterer Christian Foldager med eksperter, opinionsledere og politikere i programserien ”Europa og den nye verdensorden”. Ud fra en række aktuelle problematikker undersøger han og deltagerne, hvilken rolle EU kan og bør spille i international politik.

I denne udgave ser Christian Foldager nærmere på temaet ”Folkevandringernes tid”. Han har derfor allieret sig med to af de danske politikere, der har beskæftiget sig længst og mest med temaet, nemlig Pia Kjærsgaard fra Dansk Folkeparti og tidligere udlændinge- og integrationsminister Bertel Haarder (V).

”Europa og den nye verdensorden” er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.