Europa og den nye verdensorden – Demokratiernes tilbagetog

Verden er under hastig forandring. Nye stormagter vokser frem, mens den amerikanske supermagt langsomt trækker sig tilbage. Europa-Kommissionens nye formand, Ursula von der Leyen, vil derfor styrke den fælles sikkerheds- og udenrigspolitik i EU. Målet er et stærkere Europa, som kan forsvare de europæiske landes fælles interesser på den internationale scene.

Men er kommissionsformandens målsætning den rette for Europa? Og kan de europæiske lande enes om en fælles sikkerheds- og udenrigspolitik? Det diskuterer Christian Foldager med eksperter, opinionsledere og politikere i programserien ”Europa og den nye verdensorden”. Ud fra en række aktuelle problematikker undersøger han og deltagerne, hvilken rolle EU kan og bør spille i international politik.

I dette program er der særligt fokus på temaet ”demokratiernes tilbagetog”. Det belyser og vurderer Christian Foldager sammen med professor Marlene Wind og Jonas Parello-Plesner, der er direktør for Alliance of Democracies Foundation.

”Europa og den nye verdensorden” er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.