KulturHave med Morten Messerschmidt

Der står på dåbsattesten, at Morten Messerschmidt netop er fyldt 40 år, men for mange danskere har han været en integreret del af det politiske liv i en menneskealder.

Ved valget til Europa-Parlamentet 2014 fik han 465.758 personlige stemmer, hvilket er højeste antal personlige stemmer, der nogensinde er givet i Danmark.

Få politikere deler vandene så kraftigt og få politikere er så synlige, så debatterende og konfronterende, når det gælder den nationale kulturarv, danske værdier og identitet.

Nu er Messerschmidt gæst i ”KulturHave” i sin egenskab af nyudnævnt kulturordfører for Dansk Folkeparti, og han fortæller blandt andet om, hvorfor der er behov for en ny national kurs i kulturpolitikken, om hvorfor der bør etableres en kulturmediekanal udenfor DR med offentlig støtte, om sit syn på de kommende medieforhandlinger, og hvorfor syngepigerne på Bakkens Hvile, som hans egen kone Dot Wessmann står i spidsen for, også skal betragtes som en kulturel aktivitet og ikke kun som underholdning.
Messerschmidt afslører ligeledes, hvilke forfattere der har inspireret ham mest, og hvorfor operaen har en særlig plads i hans kulturforbrug.
Morten Messerschmidt har ofte udtalt, at kulturpolitikken er definerende for et lands sjæl og for folks måde at anskue sig selv på, og at han derfor, hvis muligheden skulle opstå, ville betragte kulturministerposten som den allermest attraktive.

”KulturHave” produceres i samarbejde med HAVE.