KulturHave med Michael Bojesen

En af landets helt store og magtfulde kulturpersonligheder gæster ”KulturHave” i sin egenskab af både at være operachef for Malmø Operaen og som bestyrelsesleder for Statens Kunstfond.
Som chef for Malmø Operaen præsenterer Michael Bojesen den store spændvidde i repertoiret, som kendetegner operaen, der i dag betegnes som et af Nordens førende operahuse.

Med store operaopsætninger til musicals har der i Bojesens regeringstid været stor kunstnerisk og publikumsmæssig fremgang.
Med plads til 1511 publikummer og et sceneareal på over 600 kvm er det en af Europas større scener.

Bojesen fortæller i samtalen med Christian Have, hvilke tiltag der blev sat i værk under Corona-krisen, der også betød en nedlukning af operahuset. Et af disse tiltag præsenteres i ”KulturHave”, nemlig hvordan livestream af forestillinger har skabt et nyt publikum og en øget forståelse fra politisk side.

Som formand eller, som det hedder nu om stunder, bestyrelsesleder af Statens Kunstfond, sidder Michael Bojesen på en af de mest magtfulde poster i dansk kunst- og kulturliv. Med en uddeling af over 500 millioner kr. årligt til danske kunstnere fordelt på ca. 6 000 projekter inden for arkitektur, billedkunst, design, film, litteratur, musik og scenekunst er Statens Kunstfond en betydelig aktør på den danske kunstscene.
I programmet præsenterer Bojesen også nogle af de projekter, der har fået støtte, og fortæller, hvordan Statens Kunstfond i disse år har særligt fokus på børn og unge og med at brede kunsten ud til hele landet!

”KulturHave” produceres i samarbejde med HAVE.