Årstidens bøger med Anne-Marie Mai – Vinter 2020

Bogsæsonen er i fuld gang. Den er oppe i højeste omdrejninger, og forlagenes udgivelsesprogrammer topper, lige som der trods pandemi og andre forhindringer afholdes diverse litterære arrangementer.
For at guide seerne igennem nogle af de mange nye udgivelser, men også for at præsentere en klassiker har litteraturprofessor Anne-Marie Mai tilrettelagt en ny udgave af ”Årstiden bøger”. Denne gang med fokus på vinterens læsning.

Denne gang fortæller Anne-Marie Mai blandt andet om nogle af årets debutanter og deres bøger, fx Gry Stokkedahl Dalgas’ ”Det er herfra jeg vil begynde at tale, disse ord kan finde vej” og Elvin Misimowitch’s roman ”At ville flygte”, Runa Marie Lutz’ ”Kelly” og Anna Møllers novellesamling ”Se hunden er løs”. Men der er også omtale af en række af de udgivelser, der sætter fokus på det at sætte børn i verden og at være mor. Mere omfattende omtale får Olga Ravns ”Mit arbejde”. Og så er der anbefaling af flere børnebøger og til sidst en klassiker, der denne gang er ”Kridtstregen” af Erik Aalbæk Jensen.