KulturHave med Zenia Stampe

Zenia Stampe, De Radikales kulturordfører, er en af de mest markante og skarpe stemmer på kulturområdet. Hun er en politiker med dedikation og følelser for kunsten, og hun formår at skille vandene. Zenia Stampe er gæst hos Christian Have i denne udgave af KulturHave.

Kulturordføreren fortæller, hvorfor kunsten og kulturen er så vigtig for hele samfundet, og hvordan synet på kulturområdet efter hendes opfattelse har ændret sig før og under Corona-krisen.

I forhandlingerne om hjælpepakker og kompensationsordninger for kulturområdet under Corona-krisen har Zenia Stampe været meget aktiv, og hun indvier seerne i, hvilke erfaringer det har afstedkommet, og hvordan det har påvirket hendes eget syn på hele området.

Stampe løfter også sløret for, hvordan kulturområdet vil blive prioriteret under partiets nye leder Sofie Carsten Nielsen, og med hvilken dagsorden De Radikale vil gå til finanslovsforhandlingerne.

Hun kommenterer også tankerne om et Kulturens Analyseinstitut og de perspektiver, der ligger i, at området bliver i stand til at dokumentere, hvad der foregår – en udfordring, der er blevet særlig aktuel under Corona-krisen.
I samtalen slår Zenia Stampe til lyd for en mere nuanceret og mindre polariseret kulturdebat, og hun mener, at vi bevæger os henimod en ny kultur- og værdidebat.

Til sidst i samtalen redegør kulturordføreren for, hvilke muligheder hun ser for en ny museumslov og en ny lovgivning på scenekunstområdet, herunder forhandlingerne om det nye medieforlig.
”KulturHave” produceres i samarbejde med HAVE.