KulturHave med Johannes Nørregaard Frandsen

Når talen falder på H.C. Andersen, Søren Kierkegaard, Jeppe Aakjær, vores kulturarv og historie, sammenhængskraft og identitet og de værdier og fortællinger, der har skabt os som et folk og nation, kommer man ikke uden Johannes Nørregaard Frandsen, professor MSO og institutleder siden 2003 ved Institut for Kultur, Litteratur og Medier, SDU.

I folkemunde kaldes Nørregaard Frandsen “Johs.”, og utallige er de kronikker, debatindlæg, publikationer og bøger som gennem årerne er blevet publiceret fra hans hånd.
Hans viden er unik og hans formidlingsevner legendariske!
Et af Nørregaard Frandsens store forsknings- og fokusområder er H.C. Andersen, hvis betydning og position som meget mere end en børnebogsforfatter, han utrætteligt har kæmpet for.
Hans udsyn er globalt, og han har et internationalt netværk og arbejdsområde, men fødderne er solidt plantet i den danske muld.

I denne udgave af ”KulturHave” spørger Christian Have blandt andet om, hvor vigtige de store mytologiske fortællinger er i en digital tidsalder? Har eventyret og magien en rolle at spille i et moderne samfund, der generelt er optaget af effektiviseringer, materiel velfærd og disruption? Er der i det hele taget brug og behov for filosofi, kunst og litteratur i en stadig mere fragmenteret verden?

”KulturHave” produceres i samarbejde med Have Kommunikation.