KulturHave med Peter Lodahl

Han blev født i Herning, og først som 12-årig blev han klar over, at sang og musik måske var noget for ham. Sådan lyder den usædvanlige start på en stor karriere som tenor på Operaen på Det Kongelige Teater og senere på alverdens operascener.

I 2016 blev Peter Lodahl direktør for CPH Operafestival og i 2019 gik turen videre til landsdelsorkestret Copenhagen Phil, nu som musikchef.
I denne udgave af ”KulturHave” fortæller Peter Lodahl blandt andet om sine visioner for udbredelsen af den klassiske musik til nye målgrupper, hvor han har et særligt fokus fx ufaglærte unge.
Han fortæller også om, hvordan hans opgave som musikchef for CPH Phil bliver at udvikle orkestrets selvforståelse, både kunstnerisk og som kollektiv og at udvikle nye koncertformater, der kan tiltrække et nyt publikum.

Lodahl mener, at fremtiden for det danske kulturliv er at arbejde langt mere tværfagligt og finde nye og kreative samarbejdspartnere. Han var selv med i Det Kreative Vækstteam, som den forrige regering nedsatte for at komme med anbefalinger, der kan føre til vækst indenfor den kreative og kulturelle sektor i Danmark.

Under Corona-krisen har Peter Lodahl og Copenhagen Phil høstet megen anerkendelse for deres digitale produktioner og streaming-projekter, der har bragt musikken og sangen ud til publikum i nye formater.
Til sidst i programmet fortæller Lodahl om sin vision for nye formater og samarbejder, der kan gøre Danmark til en musiknation, der spiller en vigtig rolle internationalt.

”KulturHave” produceres i samarbejde med HAVE A/S.