De politiske sværvægtere – Ministeren der truede med at blive præst – Bertel Haarder

Han har haft et utal af ministerposter, og han er den politiker, der har siddet længst som minister siden systemskiftet i 1901, men Folketingets formand er han aldrig blevet og heller ikke EU-kommissær, selvom han gerne ville.

Han har også truet med at melde sig ud af politik for i stedet for at blive præst, men medlem af Folketinget er han stadig.
Hvordan alt dette – og meget andet hænger sammen i Bertel Haarders respektindgydende indsats som politiker i Danmark og i EU fremgår af denne udgave af ”De politiske sværvægtere”, hvori Kaare R. Skou besøger Bertel Haarder i villaen på Østerbro i København til en 55 minutter lang samtale med udvalgte nedslag i Bertel Haarders liv som højskolemand, folkeoplyser, debattør, politiker og minister.