KulturHave med Daniel Bohr

Fra Argentina, Chile, Cuba og Venezuela kom instruktøren Daniel Bohr i 1972 til Danmark. Det blev kærlighed ved første blik, og her fandt Bohr den frihed og den fred, som han længe havde søgt.

Daniel Bohr indledte sin karriere i Danmark som kunstnerisk leder af Den Jyske Opera i 1978, hvorefter han i 1981 blev teaterchef for Aalborg Teater. Her lykkedes det ham at præsentere de helt store stjerner som Bodil Udsen, Susse Wold og mange flere.
Det var også på Aalborg Teater, at Daniel Bohr med forestillingen ”Gertrude Stein” grundlagde det venskab og samarbejde med Bodil Udsen, der skulle få stor betydning for dem begge.

I de senere år har Daniel Bohr især instrueret store musicals på Det Ny Teater i København, hvilket har betydet meget for ham, idet han på Det Ny Teater har fået mulighed for at udfolde sit store instruktørtalent.
Alt dette uddybes i denne udgave af ”KulturHave”, hvori Daniel Bohr også fortæller om det at skabe musikteater, om musikteater som en helt speciel kunstart – og om hvordan han, som en der kommer ude fra, ser på Danmark og det danske kulturliv.

I programmet indgår klip fra en række af de store musicalsucceser, som Bohr har skabt på Det Ny Teater, blandt andet “Evita”, “Jekyll and Hyde” og “Spillemand på en Tagryg.
”KulturHave” produceres i samarbejde med HAVE.