Europa i krise – Pensionskrisen

Med et stigende antal ældre og en faldende arbejdsstyrke er flere og flere europæiske lande i dybe økonomiske problemer. Statsgælden vokser, mens udgifterne til de ældre eksploderer. De europæiske politikere diskuterer jævnligt, hvordan de kan overkomme krisen, men ingen har hidtil fundet løsningen. Kan pensionskrisen blive en bombe under europæisk politik?

Christian Foldager vurderer den europæiske pensionskrise med Allan Polack, direktør for PFA og medlem af Seniortænketanken og Torben M. Andersen, professor og tidligere formand for Pensionskommissionen og Velfærdskommissionen.

”Europa i krise” er dk4s nye programserie, der i 70-året for etableringen af kul- og stålunionen mellem Tyskland og Frankrig, ser nærmere på drømmen om et forenet Europa og på den Europæiske Union. En drøm, der de seneste år har udviklet sig til et mareridt efter et årti med et utal af politiske kriser, der har splittet medlemslandene og truet unionens sammenhold.

Programrækken er produceret med støtte fra ”Europa-Nævnet”.