Europa i krise – Identitetskrisen

Øst- og Vesteuropa er endt i en langtrukken konflikt om centrale værdipolitiske spørgsmål vedrørende demokrati, menneskerettigheder og retsprincipper. En krise, som sætter spørgsmålstegn ved, hvad det vil sige at være europæer og medlem af EU. Med andre ord en kamp om Europas sjæl. Hvad er status på kampen i dag? Og hvad er i det hele taget Europas sjæl?

Det diskuterer Christian Foldager med Vibe Termansen, journalist og forfatter og Ditte Maria Brasso Sørensen, skribent ved Information.

”Europa i krise” er dk4s nye programserie, der i 70-året for etableringen af kul- og stålunionen mellem Tyskland og Frankrig, ser nærmere på drømmen om et forenet Europa og på den Europæiske Union. En drøm, der de seneste år har udviklet sig til et mareridt efter et årti med et utal af politiske kriser, der har splittet medlemslandene og truet unionens sammenhold.

Programrækken er produceret med støtte fra ”Europa-Nævnet”.